27-02-18

PROVEN - KVP GITS 1-2

179849436.10.jpg

Schitterende overwinning van onze VP op Proven. Hierdoor doen we een goede zaak in de strijd om het behoud.

In onze reeks ziet het er naar uit dat er twee ploegen gaan degraderen, en daar wij nu acht punten voor de voorlaatste staan, is operatie redding op de goede weg, maar we zijn er nog niet.

Proven begon met de wind in de rug, en kreeg reeds vrij vroeg in de wedstrijd een open kop kans, maar gelukkig kopten ze deze bal over doel. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar de kansen waren in de eerste helft voor ons. Davy Vermeulen kwam alleen voor doel, maar de thuisdoelman redde knap, en de rebound werd op de lijn gered. Ook Jonas Thevelein kwam dicht bij een openingstreffer, maar ook hier ging de keeper gepast in de voeten.

In de tweede helft speelden wij met de wind in de rug, en nu was het omgekeerd. Proven kwam gevaarlijk opzetten, maar we hadden dat tikkeltje geluk, de bal wou er niet in, of er stond meerdere malen een goede Kevin Vandewiele in de weg. Goed halfweg de tweede helft kreeg Jonas eerst en domme gele kaart om te reclameren bij de scheids, maar niet veel later had hij het sublieme idee om vanuit een onmogelijke positie op doel te schieten, en de bal werd gedreven door de wind, over de keeper heen, in het doel. De thuisploeg zette alles op alles, en een aantal ballen werden op de lijn gered door Bart Degrijse. Het geloof op een stunt groeide, maar een onnodige vrije trap voor de thuisploeg net buiten de zestien veroorzaakte de gelijkmaker. De vrije trap ging tegen de paal en na een schermutseling in ons doel. Een punt op Proven zou nog niet slecht zijn, maar we kregen het moeilijk. Op een zeldzame tegenaanval kregen we echter een vrije trap van op een goede twintig meter. Jan Hoornaert ging achter de bal staan, en zag tot zijn eigen verbazing dat er niemand het leder beroerde, en deze ging mooi rechtstreeks binnen. 1-2 Nog een paar minuten te spelen, en de spanning was niet meer te houden, maar toch gingen we mooi met drie punten terug naar Gits.

Post een commentaar