09-02-18

HOOGLEDE - KVP GITS 2-1

179849436.10.jpg

Hooglede ging met de drie punten lopen, maar had de medewerking van onze verdedigers nodig om aan dit resultaat te komen.

Het balbezit werd aan de thuisploeg gelaten, en er stond een stevig blok klaar om dit op te vangen. Hooglede kwam echter niet aan kansen, en toen Jonas Thevelein van ver in het zijnet schoot, kwamen ze goed weg. Niet getreurd echter, want de sterk spelende Joren Ketels stuurde een prachtige voorzet richting Chesney Vandenabeele, en deze scoorde met een prachtige overhoekse kopbal. We droomden reeds stilletjes van een tweede stunt in twee weken.

Dat Hooglede ging komen na de rust, was een feit, maar echte kansen zagen we niet. Wij loerden op de counter, maar veel kwamen er niet uit. Toen Kevin Vandewiele op een lange bal bleef staan, gaf Dennis Vervelghe een corner weg, en hierop scoorde Vaneeckhoute met een harde kopbal. De scheids die nogal goed gezind was voor de thuisploeg gaf Joren een gele kaart voor obstructie, en dit was zijn tweede waardoor we met 10 stonden. Toen ook Jonas van het terrein moest met een blessure zag het er niet goed uit. Maar terug scoorde Hooglede uit een foutje bij ons achterin. Chesny (nochtans uitstekend op de 10) liet zich op de achterlijn de bal ontfutselen en ze scoorden uit een bijna onmogelijke hoek. Niet veel later kregen ze nog een lichte strafschop, maar Kevin Vandewiele redde deze, waardoor we nog in de wedstrijd bleven. In de laatste minuten kwam er zelfs nog een offensief van Gits, en Davy Vermeulen legde in de laatste seconden af naar Sander Devriendt, maar zijn schot ging net naast.

De commentaren zijn gesloten.