29-01-18

KVP GITS -ZONNEBEKE 4-0

179849436.10.11.jpg

Was het een reactie op de zwakke prestatie van vorige week van het volledige team, of zaten er revanchegevoelens in deze ploeg voor de zware nederlaag in de heenronde op Zonnebeke, ik weet het niet, maar dit was een volledig ander Gits dan tijdens die twee partijen.

We begonnen agressief, en ook al had Zonnebeke iets meer balbezit, wij waren gevaarlijk.De vertrekkende Jonas Thevelein (naar Westrozebeke), kapte zich mooi vrij, en knalde de bal in het dak van het doel. De bezoekende keeper had hier geen enkele reactie op, en kon alleen de bal uit zijn net vissen. Niet veel later slalomde Jonas tussen drie spelers en werd in de zestien gehaakt. Dennis Vervelghe bleef rustig, en scoorde van op de stip. Zonnebeke probeerde nog iets voor de rust, maar doelkansen kwamen er niet, waardoor we met een onverwachte 2-0 gingen rusten. 

Na de rust was er een offensief verwacht van de tweede in het klassement Zonnebeke, maar terug scoorde Gits. Cheney Vandenabeele (die het prima deed op de 10), probeerde het met een hakje, maar Jonas stuurde direct daarna een prima voorzet naar Tom Galeyn, die al even mooi binnen kopte. De bezoekers gingen nog meer op onze helft spelen, maar voor het eerst dit seizoen hadden wij hier en daar een beetje meeval. Kevin Vandewiele pareerde mooi een kans van Zonnebeke door met een beenveeg de bal uit doel te houden, en toen de ingevallen Mathieu Vancollie (Nicolas Huyghe moest de strijd verlaten na een harde fase met een slag op zijn hoofd), een aangeschoten bal tegen de arm kreeg kwam er gelukkig geen strafschop. De storm ging vrij snel luwen, en Gits kreeg nog de beste kansen. Wij kregen wel een strafschop na een duidelijk handspel. Dennis ging voor de tweede maal achter de bal staan, en scoorde mooi zijn tweede van de namiddag. 4-0 was ook de einduitslag.  Prachtige prestatie van het volledige elftal, waardoor we weer iets vrijer kunnen ademen in de strijd om het behoud. We moeten twee ploegen achter ons houden, en staan nu vijf punten voor op Handzame.

De strijd leverde wel een aantal gele kaarten op, waardoor Tom Galeyn en Bart Degrijse geschort zij voor de derby volgende week op Hooglede.

Van het transferfront kunnen wij nu reeds volgende namen doorgeven.

Hans Hoornaert (Oostnieuwkerke)

Dempsy Vanhecke (De Ruiter)

Robin Degrande (ex scheidsrechter, Dosco Beveren)

Birgen Filez (Dentergem)

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.