23-05-17

D. BRUGGE - KVP GITS 0-1 FINALE EINDRONDE

Door de afwezigheid van Jonas Thevelein, en de kwetsuren van Simon Anraed, Nicolas Huyghe, en de reis van Simen Depicker, was het voor onze trainer Ringo Taillieu schuiven geblazen. In het begin van de wedstrijd was het dan ook een beetje zoeken, en vooral zorgen van geen vroeg doelpunt binnen te krijgen. Maar dit lukte aardig, en de weinige kansjes die er waren, konden we zelf creëren. Zo kwam Jean Louis Nollet alleen voor de thuisdoelman, maar zijn poging kwam via de paal terug het veld in. De ruststand was dan ook een niet onlogische 0-0

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Daring werd in het middenveld de ruimte ontnomen, en kon hun normaal spel niet spelen, en Gits net iets beter kwam dichter bij een doelpunt. Toen Pieter Demaré in het straatje werd gestuurd, werd hij foutief gespot in de zestien, en floot de scheids voor strafschop. Jan Hoornaert zette deze rustig, maar perfect om, en we stonden opeens met een voorsprong. Brugge zette nu alles op alles, en kwam opzetten. Een reeks vrije trappen en hoekschoppen tot gevolg. We speelde de counter net niet genoeg uit om de voorsprong nog op te drijven, maar kwamen goed weg toen Kevin Vandewiele in de laatste minuut een gemaakt doelpunt uit zijn kooi ranselde.

Zo staan we met een voorsprong aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Het ziet er goed uit, maar laten we zeker D. Brugge niet onderschatten. Ook al zijn ze zeker van de promotie, het blijft een goede ploeg met enkele zeer technische spelers. Wij deden het in de eindronde vooral op inzet, en dit heeft zijn gevolgen. Jan Hoornaert, Jacky Bekaert en Pieter Casier liepen tegen hun tweede gele kaart aan, en zijn voor deze terugwedstrijd geschorst. Het zal weer schuiven worden voor onze trainer.

Iedereen die donderdagnamiddag vrij is om 15.00 uur hopen we op ons terrein te zien. Kom op tijd, want er gaat veel volk zijn. We zorgen dat onze kantine open is.

De commentaren zijn gesloten.