16-05-17

KVP GITS - SK TORHOUT 0-0 terugwedstrijd halve finale eindronde

Zeer spannende terugwedstrijd, waarin beide doelmannen een hoofdrol speelden, waardoor de 0-0 op het bord bleef.

We begonnen aan de wedstrijd met de wind in het voordeel, en domineerde Torhout. Chesny Vandenabeele kopte tegen de deklat, maar ook aan de overzijde ging een mooie vrije trap tegen de dwarsligger. Gits duwde door, en een poging van Jonas Thevelein die alleen voor de bezoekende doelman kwam werd mooi gered. Jonas kreeg ook een gele kaart voor de bal wegtrappen, wat hem later zuur zou opbreken. Ook Pieter Casier zag net voor de rust zijn poging gestopt door deze sterk spelende keeper.

En omgekeerd spelbeeld in de tweede helft. Torhout dat moest scoren om te kunnen doorgaan, duwde ons terug. Maar nu had Kevin Vandewiele een aantal goede reflexen in huis om de nul op het bord te houden. Het verschil tussen beide ploegen was zeer klein, en beiden streden om de overwinning tot de laatste seconde. De thuisploeg moest de laatste tien minuten nog volmaken met 10 spelers, daar Jonas een zeer lichte tweede gele kaart kreeg, en het veld moest verlaten.  Het uitdoelpunt was doorslaggevend, en Gits speelt de finale van de eindronde tegen D. Brugge. 

Deze wedstrijden gaan door om zondag 21 mei op 15 uur in Brugge, de terugwedstrijd spelen we in Gits op donderdag 25 mei ook om 15 uur.

De commentaren zijn gesloten.