12-03-17

KVP GITS - DOOMKERKE

Uitermate spannende partij, waarbij de  bezoekers alles in het werk stelden om met punten terug te keren naar Doomkerke.

In de eerste helft had Gits het moeilijk met de harde, maar sportieve aanpak van de bezoekers. Deze speelden met een mannetje meer op het middenveld, en Gits vond niet direct een antwoord. De thuisploeg kon dan ook geen kansen creëren, en moest opletten bij de tegenstoten van Doomkerke. De zwakke scheidsrechter ( zowel voor de thuisploeg als voor de bezoekers) liet een duidelijke buitenspel doorgaan, en Kevin Vandewiele kon eerst nog redding brengen, maar moest de aanvaller tegenhouden via een fout, met penalty als gevolg.  We stonden dan ook 0-1 achter. Even aangeslagen, en we kregen niet veel later een tweede doelpunt tegen, na zwak verdedigen op een corner. Gelukkig kon Jonas Thevelein nog voor de rust een vrije trap magistraal binnentrappen, zodat we nog in de wedstrijd zaten. 

Een veel betere tweede helft van de thuisploeg. Vrij snel werden de bezoekers van het kastje naar de muur gespeeld, en kregen we kans op kans.  Maar een heel sterke bezoekende doelman, en ongeluk bij de afwerking zorgden er voor dat de stand niet wijzigde. Tot Kevin Versyck een drietal man in de wind zetten, en mooi aflegde naar Pieter Demaré, die echter op de doelman besloot.  Gelukkig was Jonas goed gevolgd, en kon hij aan de tweede paal de 2-2 maken. Gits ging door op zijn elan, en ging voluit voor de overwinning. Toch moesten we opletten voor de tegenstoten, vooral omdat de sheids de buitenspelval niet echt onder controle had. De 90 minuten waren rond, en Nicolas Huyghe , en ging op dreigde de bal te verliezen, en ging op de bal liggen. De scheids floot echter voor fout voor ons, wat weinigen hadden gezien, en op die fase kregen wij een corner. Een schermutseling voor doel bracht de bal bij Simen Depicker die niet twijfelde, en keihard uithaalde met de 3-2 tot gevolg. Begrijpelijk frustratie bij de bezoekers die streden voor wat ze waard waren, maar uiteindelijk met nul punten terug naar Doomkerke trokken.

Gits speelde met :
Vandewiele, Bekaert, (72 Decaestecker), Vervelghe, Huyghe, Nollet, Vandenabeele, Depicker, Degryse, Versyck, Deckmyn, Demaré, (68' Coolman),
Kwamen niet in actie :
Deceuninck, Vandecasteele,

De commentaren zijn gesloten.