06-12-16

ZERKEGEM - KVP GITS 3-2

Onverdiende nederlaag voor de ploeg die het beste voetbal bracht, maar het zichzelf moeilijk maakte. 

De volledige eerste helft was er slechts één ploeg die aan het voetballen was. We hadden veel balbezit, maar konden weinig grote kansen samenspelen. Mahoney Deckmyn was er tweemaal dichtbij, en op die tweede fase trachtte Jonas Thevelein nog iets te forceren, maar kwetste zich hierbij, en moest aan de rust in de kleedkamer blijven. De in form zijnde Pieter Demaré was er ook al niet bij door een liesblessure en ook Jan Hoornaert ligt nog in de lappenmand. Toch moesten we reeds in de eerste helft waakzaam zijn voor de snelle aanvallers van de thuisploeg die op de counter loerden. Net voor de rust was er handspel van een thuisspeler, doch niet gezien door de scheids, en de voorzet werd geplukt door Kevin Vandewiele. Bij deze actie kreeg hij echter een duw waardoor hij de bal moest lossen, maar terug had de scheids het niet gezien, en tot overmaat van ramp viel de bal in de voeten van een thuisspeler die gemakkelijk kon scoren.

Ook in het begin van de tweede helft duwden we Zerkegem achteruit, en op voorzet van Klaas Labaere kon Mahoney de 1-1 lukken. Erop en erover dacht iedereen, maat Nicolas Huyghe wou een bal terugkoppen naar Kevin maar de bal had echter geen snelheid, en de plaatselijke spits zei voor de tweede maal in de namiddag dank u. De kopjes bleven echter omhoog en we kregen kansen via Jean Louis Nollet (kopstoot net naast), Klaas en Mahoney, maar beiden zagen hun poging gered door de thuisdoelman. Toen de thuiskeeper de bal loste na een lichte duw floot de scheids nu wel, waardoor iedere Gitse supporter recht stond om de scheids op zijn partijdigheid te wijzen. Detlef kreeg prompt geel op de bank. We moesten risico nemen, en dit gaf kansen voor de thuisploeg die ze echter allemaal misten. Mahoney scoorde de 3-2, maar de scheids floot nu voor buitenspel!  Weinigen die dit hadden gezien. Op het einde kon Mahoney dan toch nog een goaltje meepikken en wilden we nog een eindoffensief inzetten, maar zodra we in balbezit kwamen floot de man in het zwart (geen zwarte Piet ) af.

Gits speelde met :

Vandewiele, Bekaert, (68' Nollet), Vervelghe, Huyghe, (79' Catteeuw), Vandenabeele, Degryse, Labaere, Thevelein, (46' Galeyn), Anraed, Deckmyn, Versyck,

Kwamen niet in actie :

Deceuninck,

De commentaren zijn gesloten.