13-12-15

KVP GITS - KSV KORTRIJK 1-2

Tussen de laatste in de stand en de tweede was er weinig verschil te merken in deze wedstrijd. Maar Kortrijk gaat wel naar huis met de drie punten.

Gits nam het openingskwartier voor zijn rekening, en onmiddellijk na het aftrapsignaal moesten we reeds een penalty krijgen voor een duw en een trap op Gilles Moerman, maar de scheids floot niet.  We bleven de betere ploeg maar scoren lukte niet. Na 15 ' spelen nam Kortrijk het balbezit over, maar kreeg geen enkele kans. Het doelpunt kwam er net voor de rust toen de centrale middenvelder de bal in één tijd prachtig op de slof nam van op 25 meter en een mooi doelpunt scoorde.

Net afgetrapt in de tweede helft, of Kortrijk kwam 0-2 voor. Klaas Labaere sloor weg waardoor we balverlies leden, en de counter werd mooi afgewerkt. Vanaf dit moment stond er maar een ploeg op het terrein. Maar scoren lukte zo moeilijk. Chesney Vandenabeele trapte knap op doel, maar de bezoekende doelman redde even mooi. Kortrijk rekende op de counter, maar veel kwam er niet uit. We scoorden dan toch de aansluittreffer toen Tino Tack de bal doorkopte naar Robin Depicker en deze Klaas Labaere bereikte. Deze laatste trof mooi raak. Nu trok Gits alle registers open met als grootste mogelijkheid een kopkans voor Robin, maar zoals steeds heeft de ploeg die onderaan staat geen geluk. Ook de poging van Kenneth Vanfleteren verdiende beter, maar de stand bleef gelijk. In de laatste minuut riep de thuisaanhang nogmaals om strafschop, maar Robin Catteeuw bleef recht, en weg was de kans.

Ondanks de goede prestatie hebben we terug geen punten. Volgende week moet D. Beveren het kind van de rekening worden willen we nog enig zicht hebben op de redding na Nieuwjaar.

KVP GITS speelde met:

Detlef Deceuninck, Kenneth Vanfleteren, Xander Demuynck, Chesney Vandenabeele, Pieter Demaré, Tom Diopere, Klaas Labaere, Tino Tack, (70' Robin Catteeuw), Robin Depicker, Gilles Moerman, (70' Tom Galeyn), Dominique Rosicki,

Kwam niet in actie :

Nicolas Huyghe, Simon Anraed,

De commentaren zijn gesloten.