07-12-15

KVP GITS - DOTTIGNIES 3-1

Gits gaat verder op zijn elan. Vorige week speelden we een vrij goede wedstrijd, maar bleven puntenloos achter. Deze week speelden we verder op het degelijke niveau, maar hielden we wel de drie punten thuis. 

Dottignies dat beschikt over veel individueel talent, maar niet over een ploeg, was gekomen om te winnen, maar toch was het openingskwartier voor ons. Vittal Deceuninck liep zijn linkerflank af, gaf een goede voorzet en een bezoekende verdediger speelde de bal in zijn eigen doel. De  bezoekers waren echter niet aangeslagen, en vrij snel konden ze de 1-1 maken toen er centraal in het middenveld veel te veel ruimte werd weggegeven, en we op een hoopje werden gespeeld. Simen Depicker maakte een zware overtreding op de bezoekende kapitein, Simen kreeg geel waardoor hij er volgende week niet bij is, maar het slachtoffer moest niet veel later het veld verlaten, en daar waren we eigenlijk niet mistevreden over. Een vrije trap voor ons. De bezoekende doelman ging achter de muur staan, en Dominique Rosicki lepelde de bal simpel over de muur, en we stonden terug voor. 

In de tweede helft beperkte Gits zich tot controlevoetbal, en Dottignies was niet in staat om groot gevaar te creëren. Robin Depicker was er nog het dichtst van allemaal bij, maar zijn poging werd in corner geduwd door de keeper. Onze verdediging die dit jaar al wel wat kritiek kreeg deed het nu uitstekend, en gaf eigenlijk niets weg. Ook Chesney Vandenabeele speelde samen met Klaas Labaere een sterke en slimme wedstrijd op het middenveld. Met nog een 10-tal minuten te spelen werden de bezoekers tot 10 herleid na een natrap. Nu lukte plots alles bij ons, buiten scoren. Binnen de 2 minuten kwam Pieter Demaré tweemaal en Klaas Labaere éénmaal alleen voor de keeper, maar telkens ging het fout. Gelukkig deed Robin het beter, zijn poging ging via de paal binnen.

Een oververdiende overwinning voor onze VP dat nu zondag terug thuis mag aantreden tegen het sterke Kortrijk, en daarna nog een wedstrijd speelt op Dosco Beveren. In de heenronde haalden we nul op zes tegen deze ploegen, maar telkens dachten we dat er meer inzat. Het is nu aan ons om op deze manier verder te werken en hopelijk met een iets geruster gemoed de feestdagen in te trekken.

 

KVP GITS speelde met:

Detlef Deceuninck, Kenneth Vanfleteren, Xander Demuynck, Chesney Vandenabeele, Dennis Vervelghe, Tom Diopere, Klaas Labaere, Simen Depicker, (79' Tino Tack), Robin Depicker, Vittal Deceuninck, (78' Pieter Demaré), Dominique Rosicki, (66' Gilles Moerman) 

Kwam niet in actie :

Nicolas Huyghe, 

De commentaren zijn gesloten.