23-11-15

KVP GITS - INGOOIGEM 1-1

De weersomstandigheden en voorbije wedstrijden van dit weekend hadden ons terrein herschapen in een grote modderpoel. Gelukkig dat de wedstrijd van de beloften in de voormiddag was afgelast, of we hadden geen voetbal gezien in de namiddag.

Op dit zware terrein was inzet van groot belang. De ploeg die het meest wilde winnen, ging op het einde met de drie punten lopen. Onze VP streed voor elke vierkante meter, en eigenlijk was het jammer dat ook Ingooigem veel goede wil toonde, maar zo kregen we toch een boeiende en zeer faire wedstrijd te zien. 

We startten niet slecht, en Tom Diopere kreeg vlug een grote kopkans van in de kleine carré, maar was net te verrast om te scoren. Aan de overzijde kon ook Detlef Deceuninck zich onderscheiden met een paar prima reddingen. Toch werd het 0-1 toen een laterale bal vrij simpel in doel mocht getrapt worden. Gits niet aangeslagen, en de hard werkende Robin en Simen Depicker slalomden mooi door de verdediging, maar konden net niet scoren.

Ìn de tweede helft een nog meer gedreven Gits. We duwden onder impuls van Vittal Deceuninck en de heroptredende Klaas Labaere Ingooigem terug, en een handspel in de zestien werd niet gefloten. Niet veel later werd Robin gepakt in de carré, en broer Simen zette de strafschop om. Gits bleef doorgaan op zijn elan, en de vrije trap van Dominique Rosicki werd mooi uit de winkelhaak gered door de bezoekende doelman. Ook de ingevallen Michiel Moeyaert en nogmaals Robin kwamen er zeer dicht bij. Aan de overzijde bleef het opletten voor de tegenprikken, maar onze verdediging gaf deze maal geen krimp. Suspens 10 minuten voor tijd, toen scheidsrechter Dhondt naar binnen trok omdat het terug hard aan het regenen was. Beide kapiteins werden geraadpleegd, en er werd beslist om toch de wedstrijd uit te spelen. De zenuwen stonden bij beide supportersclans zwaar gespannen, maar het bleef bij een terecht gelijkspel.

In vergelijking met vorige week, was er deze wedstrijd van onze kant veel meer inzet en organisatie te zien, waardoor we nog niet moeten panikeren om onze plaats in derde provinciale te verliezen. Alleen moet iedereen op dezelfde manier verder werken, en dan gaan we zeker nog een pak wedstrijden winnen.

KVP GITS speelde met:

Detlef Deceuninck, Kenneth Vanfleteren, Xander Demuynck, Chesney Vandenabeele, Dennis Vervelghe, Tom Diopere, Klaas Labaere, Simen Depicker, (77' Michiel Moeyaert), Robin Depicker, Vittal Deceuninck, Dominique Rosicki, (79' Gilles Moerman), 

Kwamen niet in actie :

Pieter Demaré, Nicolas Huyghe, 

De commentaren zijn gesloten.