05-10-15

KVP GITS - EMELGEM/KACHTEM 2-1

We hebben er lang moeten op wachten, maar de eerste overwinning in derde provinciale is een feit. De voorbije wedstrijden waren zeker niet slecht, maar puntengewin zat er nog niet in.

Pas afgetrapt, of een hoekschop belandde tegen de paal. Velen zagen dit als een slecht voorteken, maar de wedstrijd ging verder. Weinig voetbal, maar lange ballen zorgden voor veel en zware duels. Gits was net iets beter, en op een verre inworp van Kenneth Vanfleteren kon Top Diopere de bal doorkoppen, Pieter Casier nam deze aan, en kogelde het eerste doelpunt de kruising binnen. Emelgem/Kachtem probeerde over te nemen, maar kon weinig of geen kansen bij elkaar voetballen.

Aanvankelijk een zelfde spelbeeld in de tweede helft. Robin Depicker kwam alleen voor de bezoekende doelman, maar zag zijn poging gered. Niet veel later kon Robin echter toch scoren, toen hij drie man verschalkte, en de doelman heel mooi tegenvoets nam. 2-0 Gits op rozen en Emelgem/Kachtem moest risico's nemen. Tussendoor zag ook de ingevallen Simen Depicker zijn poging gered om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar een kwartier voor tijd kreeg Pieter Casier zijn tweede gele kaart voor een zware fout op het middenveld, en stonden we nog met 10 . De angst en de druk van de bezoekers werd groter, maar onze verdediging stond pal. Detlef was op geen foutje te betrappen, maar toch lukte het Emelgem/Kachtem om nog te scoren. Dit was reeds in de 91' minuut. De scheids liet nog een vijftal minuten spelen, en het bleef spannend. Toen het laatste fluitsignaal klonk was de opluchting bij spelers en supporters heel groot. De eerste stap is gezet, volgende week spelen we thuis tegen Lendelede, laat ons op hetzelfde elan verder werken.

KVP GITS speelde met:

Detlef Deceuninck, Kenneth Vanfleteren, Stijn Vanneste, Dennis Vervelghe, Pieter Casier, Pieter DemaréTop Diopere, Klaas Labaere, Robin Depicker, (85' Filip Desmet),  Vittal Deceuninck, (82' Jens Demeulenaere),Dominique Rosicki (50' Simen Depicker),

Kwam niet in actie :

 Thomas Decruy,

De commentaren zijn gesloten.