28-09-15

LICHTERVELDE - KVP GITS 2-1

In het voetbal is er een regeltje die zegt dat wie het meest aantal doelpunten scoorde na 90 minuten de winnaar is van de wedstrijd. Dit was dus zaterdag Lichtervelde dat tweemaal scoorde en wij slecht éénmaal.

Maar de meeste mensen die de wedstrijd hadden wisten dat het er volledig anders kon uitgezien hebben.

De eerste helft was Lichtervelde misschien iets meer in balbezit, maar Gits kreeg open doelkansen bij de vleet. De schitterende assist vlogen in het rond, maar scoren lukt zo moeilijk. We waren nog niet ver toen Vittal mooi voor zijn man kwam, maar zijn knik ging net naast het doel. Robin Depicker kapte zich mooi vrij, maar zijn schot met zijn linker ging net naast. Op aangeven van Dominique Rosicki kon Robin toch de verdiende 0-1 binnentrappen. We bleven doorgaan op ons elan, en we kregen nog één grote doelkans net voor de rust, maar Robin die alleen voor de thuisdoelman stond, schoot de bal in het zijnet. Ruststand 0-1, maar het had eigenlijk 0-2 of zelfs 0-3 moeten zijn.

De tweede helft kwam Lichtervelde agressiever uit de kleedkamer, maar ze moesten wachten op een foutje bij ons om te kunnen scoren. We kregen de bal niet weg net buiten de zestien en Cocquyt schoot de 1-1 op het bord na een uur spelen. Dat het nu ging moeilijk worden wist iedereen, maar toch kregen we nog een grote mogelijkheid toen Dominique aan de tweede paal volledig vrijstaand mocht aanleggen, maar ook zijn poging belandde in het zijnet. Lichtervelde was nu duidelijk de betere ploeg. De grootste kans voor de thuisploeg werd echter ook gemist, toen ze alleen voor Detlef kwamen, maar toch werd het 2-1 na een schermutseling, waarbij de bal terug bij de vrijstaande Cocquyt kwam, die de thuisploeg op voorsprong bracht. We waren niet meer bij machte om nog een vuist te maken, waardoor we ook deze wedstrijd als verliezer afsloten.

Toch speelden we een goede wedstrijd, en ondanks de 0 op 15 gaan de kopjes niet naar beneden. Volgende week spelen we thuis tegen Emelgem-Kachtem, en met dezelfde inzet als deze week kan puntengewin niet lang meer uitblijven.

KVP GITS speelde met:

Detlef Deceuninck, Kenneth Vanfleteren, Stijn Vanneste, Dennis Vervelghe, Pieter Casier, Pieter DemaréTop Diopere, (82'Xander Demuynck), Klaas Labaere, Robin Depicker, Vittal Deceuninck, Dominique Rosicki (71' Jens Demeulenaere),

Kwam niet in actie :

 

Thomas Decruy, Jelle Vanacker,

De commentaren zijn gesloten.