31-08-15

SV KORTRIJK - KVP GITS

Eerste wedstrijd op SV Kortrijk, dat geen enkele match verloor in de voorbereiding, en slechts één doelpunt binnen kreeg in de beker van West-Vlaanderen, en zichzelf in de pers als een van de titelfavorieten bombardeerde.

Daardoor hadden we misschien wel te veel respect voor de tegenstrever, die de volledige eerste helft voor zijn rekening nam. Er stond een goed blok bij ons achteraan, maar vooraan konden we de bal niet in de ploeg houden, waardoor Kortrijk het balbezit voor zijn rekening nam. Ze creëerden ook een aantal kansjes in deze eerste helft, maar konden pas scoren toen Dennis Vervelghe balverlies leed in het middenveld, en dit genadeloos werd afgestraft, ook al mocht de spits nog twee maal ronddraaien in de zestien.

Ook in het begin van de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Op de linker flank mochten ze al te gemakkelijk tussen twee Gitsenaars doordribbelen, en de vrijstaande Verlinde mocht rustig afwerken aan de tweede paal. Velen dachten dat de wedstrijd gespeeld was, maar dit was juist het sein voor Gits om de wedstrijd in handen te nemen. We hadden nu het meeste balbezit, maar het was moeilijk om kansen te scheppen. Op een van de mooiste aanvallen van de namiddag, met Steven Desplenter en Vittal Deceuninck in de combinatie, kon Klaas Labaere de prima voorzet binnenkoppen. Kortrijk panikeerde even, maar counterde wel gevaarlijk. Het bleef spannend, en velen zagen nog een handspel binnen de zestien van de thuisploeg, maar de scheids floot alleen om de wedstrijd te beëindigen bij een 2-1 stand.

Volgend weekend spelen we onze eerste thuiswedstrijd in derde op zaterdagavond om 18.00 uur, thuis tegen onze buren van Dosco Beveren.

 

KVP GITS speelde met:

Detlef Deceuninck, Kenneth Vanfleteren, Thomas Decruy, Dennis Vervelghe, (63' Jens Demeulenaere),  Steven Desplenter, Top Diopere, Xander Demuynck, Klaas Labaere, Michiel Moeyaert, (46' Gilles Moerman), Pieter Casier, (52' Simen Depicker), Vittal Deceuninck, 

Kwam niet in actie :

Pieter Demaré

De commentaren zijn gesloten.