15-05-15

FINALE EINDRONDE HULSTE SP - KVP GITS 1-2

Spannende eerste wedstrijd van deze finale die uiteindelijk een zege voor Gits opleverde, en nu thuis de goede uitgangspositie proberen te verzilveren met een plaats in derde provinciale als beloning.

Hulste speelde zoals we ze kennen, weinig voetbal, maar op het kleine en slechte veld veel lijf aan lijf gevechten, en daar zijn ze zeker niet slecht in. Ook de wil en het geloof was aanwezig bij de thuisploeg, en met deze mentaliteit zijn we zeker nog niet in derde provinciale aanbeland.

Want we mochten niet klagen, Michiel Moyaert scoorde twee maal, en de eerste was met de medewerking van de thuisdoelman, en zijn tweede van de namiddag nam hij niet perfect op de voet, maar de bal ging wel binnen. Tom Galeyn was de aangever van het tweede doelpunt, nadat hij ook reeds eerder alleen naar de thuiskeeper mocht vertrekken. Aan de overzijde zagen we ook de netten trillen, maar gelukkig ging die bal eerst naast, zodat de talrijk opgekomen Gitse supporters efkes konden uitblazen. Pas afgetrapt in de tweede helft, en de thuisploeg scoorde. Een kopbal ging via de paal binnen, en we vreesden een belegering van Hulste. Die kwam er echter niet, maar toch moest Detlef Deceuninck nog eens gepast tussenkomen. Pieter Demaré redde ook nog een bal op de lijn, maar meerdere kansen kreeg de thuisploeg niet. Aan de overzijde kreeg de grensrechter gemene blikken naar zich, toen hij herhaaldelijk in de fout ging op de buitenspelfase. Een goede scheids liet echter de wedstrijd niet ontsporen, en we keerden met een mooie uitslag terug naar Gits.

Maar deze 1-2 hadden we ook reeds mee vanuit Moorsele, en toch kwamen we nog in de problemen. Een wedstrijd moet altijd gespeeld worden. Maar gelukkig keren drie spelers terug uit schorsing (Vittal Deceuninck, Gilles Moerman en Jens Demeulenaere) en is Klaas Labaere zo goed als genezen.  Op deze manier kijken we de wedstrijd met vertrouwen tegemoet! Nog 90 Minuten alles geven en de poort naar derby's tegen ev. Hooglede, Ardooie, Dosco Beveren, Staden, Lichtervelde enz. staat open.

Gits speelde met:
Deceuninck, Vanneste, Vanfleteren, Demuynck, Huyghe, Demaré, Galeyn, (Tack), Vervelghe, Moyaert, (Callewaert), Depicker, (Coolman) Casier.
Bleef op de bank: Labaere,

 

De commentaren zijn gesloten.